Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν το πρωί οι δύο γυναίκες, σύζυγος και κόρη του 49χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι τους στον Εύοσμο.

Οι δύο γυναίκες, 45 και 18 ετών θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, μετά από τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας, ταξιτζής στο επάγγελμα, βρέθηκε μαχαιρωμένος στο σπίτι τους στον Εύοσμο το πρωί της Κυριακής με τις έρευνες να στρέφονται στο οικογενειακό του περιβάλλον για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πώς τον σκότωσαν

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μάνα και κόρη μπήκαν στο δωμάτιο του θύματος τα ξημερώματα της Κυριακής και αφού ακινητοποίησαν τον 49χρονο, τον τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι. Το θύμα έφερε χτυπήματα στον λαιμό και στο πρόσωπο.

Μετά την εγκληματική πράξη, προσπάθησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά σε βάρος τους στοιχεία, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τη σκηνή του εγκλήματος. Στο πλαίσιο των ερευνών, το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Τον 49χρονο εντόπισε το βράδυ της ίδιας μέρας ο γιος του, που ειδοποίησε τις Αρχές.

Καταγγελίες για κακοποίηση

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από πολύ νωρίς έθεσαν στο επίκεντρο της έρευνάς τους την σύζυγο του θύματος. Δεν ήξεραν όμως ποιο ήταν το κίνητρο. Όταν στη διάρκεια των ανακρίσεων έγινε αναφορά για σεξουαλική κακοποιήση της 18χρονης κόρης από τον πατέρα, οι αστυνομικοί ήξεραν πως η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν θέμα χρόνου.

Η συμπεριφορά της γυναίκας του κίνησε υποψίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, από την πρώτη στιγμή η σύζυγος του 49χρονου επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς. «Ήταν μια χαρά. Δεν είχε διαφορές με κανέναν» έλεγε στους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά την εύρεση του πτώματος. Την ίδια ώρα προσπαθούσε να δρομολογήσει τα της κηδείας θέλοντας να απομακρυνθεί το πτώμα από το διαμέρισμα. Οι συγγενείς και οι φίλοι που έσπευσαν στο σημείο το βράδυ της Κυριακής είδαν την 45χρονη να κλαίει απαρηγόρητη. Η ίδια τους είπε ότι πήρε χάπια για να ηρεμήσει από το κακό που την είχε βρει.