Στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνει η εταιρία Oil One στη Δραπετσώνα, μεταξύ άλλων και για τις επιχορηγήσεις που έχει λάβει.

Η δραστηριότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης θεωρείται ότι επιβαρύνει περιβαλλοντικά την Δραπετσώνα, καθώς κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση καταγγέλλουν ότι στην περιοχή όπου λειτουργεί, η δυσοσμία είναι αφόρητη.

Για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ερώτηση προς την κυβέρνηση κατέθεσαν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εξονυχιστικό έλεγχο της επένδυσης της Oil One προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να διαπιστωθεί εάν το έργο που επιχορηγήθηκε με 10 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκε σωστά, καθώς προκαλούνται πολλά ερωτήματα για την αφόρητη δυσοσμία που πλήττει ακόμα και μαθητές του κοντινού σχολείου.

Ο έλεγχος που ζήτησε ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, αναμένεται να είναι εξονυχιστικός και να περάσουν από «κόσκινο», όλα τα τιμολόγια και τα παραστατικά που αφορούν την Oil One.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA MAG», σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη Δραπετσώνα εξαιτίας της Oil One.

«Απαράδεκτο. Πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Σήμερα, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς την κυβέρνηση για την απαράδεκτη κατάσταση στην Δραπετσώνα, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Για την περιβαλλοντική «βόμβα» έχουν προηγηθεί ήδη δύο ερωτήσεις από τους βουλευτής Δημήτρη Μαρκόπουλο της ΝΔ και Διαμάντως Μανωλάκου του ΚΚΕ.

Μετά τις αποκαλύψεις και την έρευνα του MEGA, υπήρξε παρέμβαση της δικαιοσύνης καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.