Ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο πως θα «σφραγίσει» με εντυπωσιακό φινάλε την κατάκτηση του πιο μάγκικου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Η ανωτερότητα των ερυθρόλευκων αναγνωρίζεται απ’ όλους και η ομάδα του Πειραιά προσφέρει θέαμα παρά την τρίμηνη διακοπή λόγω κοροναϊού.

Ο Ολυμπιακός παίζει μπαλάρα και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Βγάζει μια εξαιρετική εικόνα και δείχνει πως δεν έχει επηρεαστεί από την απραξία των 100 ημερών.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν και κόντρα στον Άρη πως είναι με (μεγάλη) διαφορά η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και κατακτούν πανάξια το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Μια ομάδα που έχει πλέον την σφραγίδα του προπονητή της, μια ομάδα που βγάζει ενέργεια στο χορτάρι, μια ομάδα που παρουσιάζει αυτοματισμούς στον τρόπο της επιθετικής ανάπτυξης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού την φετινή περίοδο. Είναι μεγάλη υπόθεση η ομοιογένεια που έχει αποκτήσει η ομάδα του λιμανιού.

Είναι πολύ σημαντικό πως ο Μαρτίνς έχει ανεβάσει επίπεδο όλους τους παίκτες με τους οποίους δούλεψε τα δύο χρόνια που βρίσκεται στο Ρέντη.

Δείτε για παράδειγμα τον Καμαρά. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και επιθετικά αλλά και αμυντικά.

Ο Μασούρας είναι επίσης παίκτης που κέρδισε πολλά από τον Μαρτίνς. Τι να πεις βέβαια για Τσιμίκα, Μπουχαλάκη;

Τι να πεις για τον Μπα, τον οποίο εμπιστεύτηκε ο Πορτογάλος από το ξεκίνημα της σεζόν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεσπάσματα στο παιχνίδι του τα οποία δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει καμιά ελληνική ομάδα. Κι αυτό φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, όπως φάνηκε και στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η ταχύτητα που βγάζει η ομάδα του λιμανιού στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού αποδεικνύει ότι η δουλειά έγινε σωστά στο Ρέντη, όταν οι παίκτες επέστρεψαν σε ρυθμούς προπονήσεων μετά την καραντίνα.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς τα δύο τελευταία χρόνια κι έχει φτάσει στο εξαιρετικό επίπεδο που βλέπουμε.

Τίποτε φυσικά δεν είναι τυχαίο και ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος με την εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς είναι αλήθεια πως ο Πορτογάλος και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ έχουν δουλέψει σκληρά αυτά τα δύο χρόνια.

Κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει «κυκλώσει» το παιχνίδι με την Γουλβς, δείχνοντας πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός δεν σταματά να ονειρεύεται ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις κι αυτό που επιτρέπει στους ερυθρόλευκους να στοχεύουν ψηλά είναι η ποιότητα που βγάζει η ομάδα του λιμανιού στο χορτάρι.

Κι αυτή η ποιότητα φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, όπου οι πειραιώτες έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στην φετινή σεζόν. Όταν λοιπόν μια ομάδα δουλεύει σωστά βελτιώνεται συνεχώς και ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.