«Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να επαναφέρουμε τον κοροναϊό με αρκετά μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας», δήλωσε σε ειρωνικό τόνο ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολιάζοντας τις απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό σε κέντρα διασκέδασης.

«Ο κοροναϊός είναι σε ύφεση, όμως εξακολουθεί και υπάρχει διάσπαρτος, συνεπώς ένα μεγάλο πάρτι των 1000 ατόμων μπορεί θαυμάσια να λειτουργήσει ως εστία υπερμετάδοσης», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, και επεσήμανε για ακόμα μια φορά ότι «αν βρεθεί ένας φορέας, μπορεί να το μεταδώσει σε άλλους 50, 100, 150 ανθρώπους και αυτό είναι το πρόβλημα».

Για τις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, είπε ότι υπάρχουν δυο πυλώνες στο σχέδιο: «Υγειονομικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου και το δεύτερο ένα σύστημα επιτήρησης, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των περιστατικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα δύο πρέπει να γίνονται ώστε τυχόν κρούσματα να έχουν μικρότερες συνέπειες. Δηλαδή όσους δεν μπορούμε να βρούμε στα σύνορα, τουλάχιστον να μπορούμε γρήγορα να εντοπίσουμε τυχόν κρούσματα πλέον μέσα στη χώρα, τόνισε.