Στο Σαντορίνη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να σηματοδοτήσει το επίσημο άνοιγμα του Τουρισμού στη χώρα μας.

Το καλοκαίρι είναι άποψη, όπως αναφέρει και η τουριστική μας εκστρατεία, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελάτε στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα ανοίγουν τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους.

«Προχωράμε μπροστά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι στόχος μας είναι η διενέργεια τεστ σε όλους όσους έρχονται στην Ελλάδα.

Ο ίδιος απάντησε ότι θα περάσει μερικές μέρες στην Κρήτη, όταν ρωτήθηκε που θα κάνει διακοπές.

Με ενδιαφέρει η Ελλάδα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι.

Θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ότι χάθηκε η τουριστική σεζόν για την Ελλάδα.

Κάνουμε το καλύτερο δυνατό είπε, ερωτηθείς σχετικά τι τον φοβίζει περισσότερο τώρα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου σχετικά με τον τρόπο που η Ελλάδα διαχειρίστηκε την πανδημία προτρέποντας τη δημοσιογράφο να επισκεφθεί το νοσοκομείου της Σαντορίνης τονίζοντας ότι και σε άλλα μικρότερα νησιά τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν

Πρέπει όλοι να τηρούν τους βασικούς κανόνες, είπε και πρόσθεσε ότι ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτός τους μας αλλά και τους επισκέπτες.

Κατά τη συνάντησή του με τοπικούς φορείς, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι θα διαχειριστούμε το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια, σημειώνοντας ότι τη φετινή χρονιά «φιλοδοξούμε να έχουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από μια πολύ μικρότερη πίτα».

«Αν σήμερα μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα διστακτικά βήματα για να προσελκύσουμε επισκέπτες το κάνουμε ακριβώς επειδή η χώρα θεωρείται ως ένας ασφαλής προορισμός. Αυτή την ασφάλεια οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», ανέφερε.