Με τρεις πολιτικές στοχεύσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να θωρακίσει τον τομέα του Τουρισμού, ενόψει της επικείμενης επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου.

Πρώτον να παραμείνουν υγιείς οι εργαζόμενοι, δεύτερον να υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν κρούσμα κοροναϊού μεταξύ των επισκεπτών στους τουριστικούς προορισμούς και δη στα νησιά και τρίτον να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας στον τομέα του Τουρισμού. Κατ’ επέκταση το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε να δοθεί ώθηση με ασφάλεια στην ιδιότυπη φετινή τουριστική σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάστηκε με προσοχή η σημερινή εκδήλωση με τίτλο «Restart Tourism», κατά την οποία ο υπεύθυνος του Rebranding Greece, Στιβ Βρανάκης, θα παρουσιάσει την εθνική καμπάνια, ώστε η Ελλάδα να διεκδικήσει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από μία εμφανώς μικρότερη τουριστική πίτα διεθνώς.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιθυμεί να ενισχύσει τη διευρυνόμενη επιρροή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ρίξει αξιόμαχα όπλα στην εκστρατεία της χώρας, για ουσιαστική στήριξη του τουριστικού τομέα που αποτελεί τη ναυαρχίδα της οικονομίας της.

Στο μήνυμα που απηύθυνε στις 20 Μαΐου για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, ο πρωθυπουργός είχε πει χαρακτηριστικά ότι «όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας. Ας αντικρίσουμε, όμως, με θάρρος την πραγματικότητα: Τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τουρισμός βρέθηκε στο ναδίρ. Ό,τι πετύχουμε, λοιπόν, φέτος θα είναι κέρδος».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει σαφές ότι «προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Και να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του κλάδου να ετοιμάσουν την μεγάλη τους αντεπίθεση το 2021. Γιατί η υπεράσπιση της απασχόλησης αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Και η μαζική απώλεια θέσεων εργασίας δεν σημαίνει παρά διόγκωση των ανισοτήτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ