Σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στο λεκανοπέδιο εξάρθρωσε η αστυνομία.

Στο βίντεο που δόθηκε από τις αρχές στη δημοσιότητα, καταγράφονται σκηνές από τη σύλληψη ορισμένων μελών, εντύπωση ωστόσο προκαλεί ο αριθμός των εμπλεκομένων, που σύμφωνα με την αστυνομία, ξεπερνούσε τους 130.

Πάνοπλοι αστυνομικοί που επιβαίνουν σε δύο αυτοκίνητα, ακινητοποιούν τα μέλη της σπείρας που επιχειρούν να φύγουν από πρατήριο καυσίμων.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία καταγράφεται καρέ – καρέ η επιχείρηση. Οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια ζητούν από τα μέλη της οργάνωσης να βγουν από το δικό τους όχημα. Ανοίγουν τις πόρτες και τους ρίχνουν στο έδαφος.

Τους περνούν χειροπέδες με τους υπαλλήλους του βενζινάδικου να παρατηρούν έκπληκτοι τη σκηνή.

Η σπείρα δρούσε στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ομόνοιας, Ακροπόλεως και Συντάγματος ενώ σιγά σιγά επεκτείνονταν και στους Αμπελόκηπους, το Νέο Ψυχικό, το Χαλάνδρι και τον Πειραιά.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, κλοπές σε διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές αυτοκίνητων και διακινούσαν ναρκωτικά.

Σε άλλο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις ενός μέλους της συμμορίας την ώρα που κλέβει σταθμευμένο αυτοκίνητο. Αφού πρώτα ο δράστης κάνει έλεγχο του χώρου και διαπιστώνει πως δεν τον βλέπει κανείς, σπάει το πίσω παράθυρο και αφαιρεί ό,τι πολύτιμο αντικείμενο υπάρχει.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχουν συλληφθεί 70 μέλη της εγκληματικής σπείρας, από τα οποία οι 43 έχουν προφυλακιστεί ενώ τα υπόλοιπα 60 αναζητούνται.

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών είχε αρχίσει από το 2019, με την δράση της οργάνωσης με τα 130 μέλη να έχει αρχίσει από τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

Οι αστυνομικοί από την έρευνα που πραγματοποίησαν στα σπίτια και τους αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων κατάσχεσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιών ηλίου, ηλεκτρονικών συσκευών (laptop-tablet κ.ά ), διαρρηκτικά εργαλεία, μικροποσότητα κάνναβης κ.α.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: