Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του Τwitter, λίγες ώρες μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ που ανοίγει την πόρτα για περισσότερες μηνύσεις κατά των social media.

Περνώντας στην αντεπίθεση το Twitter, μπλόκαρε, την Παρασκευή, το περιεχόμενο των αναρτήσεων του προέδρου των ΗΠΑ, για την υπόθεση του Τζόρτζ Φλόιντ.

Στην επίμαχη ανάρτηση ο Τραμπ εμμέσως καλούσε τις αρχές να ανοίξουν πυρ κατά όσων κάνουν λεηλασίες εν μέσω των εκτεταμένων επεισοδίων για τον Αφροαμερικανό που άφησε την τελευταία του πνοή αφού αστυνομικός τον πάτησε στο λαιμό με το γόνατό του.

«Δεν μπορώ να καθήσω και να παρακολουθώ να γίνονται αυτά σε μία μεγάλη αμερικανική πόλη, την Μινεάπολις. Απόλυτη έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ο Ριζοσπάστης Αριστερός Δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι θα οργανωθεί και θα επιβάλει έλεγχο στην πόλη είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα κάνω σωστά την δουλειά…», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

«Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες ξεκινάνε και οι πυροβολισμοί» έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.

Πάνω από την επίμαχη ανάρτηση το Twitter έβαλε ένα μήνυμα ότι το περιεχόμενό της παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας κατά της προώθησης της βίας «ωστόσο το Twitter έκρινε ότι μπορεί να είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος να παραμείνει προσβάσιμο το tweet».