Τον τίτλο «Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς» φέρει το σημερινό κυριακάτικο πρωτοσέλιδο των New York Times.

Χωρίς πηχυαίο τίτλο κάποια φωτογραφία, οι αρχισυντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας γέμισαν την πρώτη σελίδα με τα ονόματα 1.000 ανθρώπων που έπεσαν θύματα του κοροναϊού στις ΗΠΑ.

Δίπλα σε κάθε όνομα η ηλικία τους, και μία φράση για εκείνους αλιευμένη από τον επικήδειο του καθενός, μια πρόταση για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους ή μια σημαντική στιγμή τους, για να υπενθυμίζει στον αναγνώστη ότι δεν ήταν απλά ονόματα σε μία λίστα. «Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, μία ανυπολόγιστη απώλεια».

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων.

Ωστόσο το εξώφυλλο κατάφερε να χωρέσει μόλις το 1% των νεκρών στη χώρα. Η Landon εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να προσωποποιήσουν την τραγωδία, σε μια περίοδο που τόσο οι ρεπόρτερ όσο και οι αναγνώστες έχουν «κουραστεί» από την διαρκή αναμετάδοση πληροφοριών για την πανδημία.