Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Ξέρει ποιον πρέπει να αποθεώσει, ποιους παίκτες πρέπει να χρησιμοποιεί περισσότερο κατά τη διάρκεια της σεζόν και ποιους να αφήνει εκτός εξίσωσης.

Η επιτυχία του εγχειρήματος του Πορτογάλου τεχνικού, εξάλλου, αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα. Από την… Μπερ Σεβά και το όχι τόσο καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» τις σεζόν 2016-17 και 2017-18, στην περσινή και φετινή χρονιά όπου σταδιακά και με όραμα επετεύχθη το απόλυτο! Όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, κατάκτηση 45ου πρωταθλήματος (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) και ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους. Και τους τρεις. Νταμπλ και μία σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία!

Ο Μαρτίνς λοιπόν ξέρει ποιον αποθεώνει, όπως έκανε και με τον Ζοσέ Σα το Σάββατο (16/5) σε Μέσο της Πορτογαλίας. «Είναι φανταστικός», είπε ο 49χρονος τεχνικός για τον βασικό γκολκίπερ του συλλόγου και μάλλον δεν έχει άδικο, καθώς ο Σα έχει σώσει αρκετές φορές τον Ολυμπιακό από πολύ δύσκολες στιγμές.

Και όπως λέει η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανάρτησή της, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είναι «σπεσιαλίστας των πέναλτι». Εκεί φαίνεται ο σπουδαίος γκολκίπερ.

Όταν έχει απέναντί του την μπάλα στημένη στα 11 μέτρα και θεωρητικά βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου, αλλά παίρνει τη σωστή απόφαση, «ψαρεύει» τον εκτελεστή της εσχάτης των ποινών και εντέλει σώζει την εστία του από σίγουρη παραβίαση.

Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε τον Σα να βγαίνει νικητής από τη δύσκολη αυτή διαδικασία 3 φορές και σε 3 από τους σημαντικότερους αγώνες της τελευταίας διετίας για τον Ολυμπιακό.

Κόντρα στην Μπέτις για τους ομίλους του Europa League της σεζόν 2018-19, κόντρα στην Μπασάκσεχιρ στο πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League το περασμένο καλοκαίρι και με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν στο ΟΑΚΑ.

Δείτε τις 3 αποκρούσεις του… φύλακα άγγελου της «ερυθρόλευκης» εστίας: