Μυστήριο, δολοφονίες, διαφθορά, κακοί και καλοί υπερήρωες, σκοτεινά πλάνα που τα διεμβολίζει ένα κόκκινο απειλητικό φως είναι οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα για τον νέο Μπάτμαν, μέσα από το hashtag του στο Ιnstagram #mattreevesbatman. Ο σκηνοθέτης της νέας ταινίας του αγαπημένου σούπερ ήρωα Ματ Ριβς αφήνει να διαρρεύσουν μικρά δείγματα από την κινηματογράφηση του πολυαναμενόμενου φιλμ, το οποίο θα αφηγηθεί τις νέες περιπέτειες του γοητευτικού μασκοφόρου και προστάτη της πολύπαθης Γκόθαμ Σίτι.

Λίγα ακόμη στοιχεία αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο Αντι Σέρκις, ο οποίος θα υποδυθεί τον πιστό μπάτλερ του Μπρους Γουέιν. Οπως αποκάλυψε ο χολιγουντιανός σταρ, ο νέος Μπάτμαν θα είναι περισσότερο ερεβώδης, ωμός και βαρύθυμος. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σέρκις λέει: «Η ταινία βασίζεται πολύ στη συναισθηματική σχέση του Αλφρεντ και του Μπρους, η οποία είναι το επίκεντρό της. Ο Ματ έχει γράψει ένα εκπληκτικό σενάριο, αυτό μπορώ να πω με βεβαιότητα. Βρισκόμασταν στα μισά των γυρισμάτων στο Λονδίνο όταν αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε λόγω της πανδημίας, η οποία σταμάτησε τα πάντα.

Τον Οκτώβριο

Είναι ακόμη άγνωστο πότε ακριβώς θα επιστρέψουμε». Η ανακοίνωση της Warner επιβεβαιώνει ότι το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου του 2021 – κοντά στους εορτασμούς του αμερικανικού Χάλοουιν – αφού ο αρχικός προγραμματισμός του Ιουνίου είναι απαγορευτικός. Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν την απόφαση για προβολή της ταινίας ως έναν καλό μαρκετίστικο προγραμματισμό, αφού μπορεί κανείς να κάνει σύνδεση με το βιβλίο κόμικ του Μπάτμαν «The long Haloween» (1997) των Τζεφ Λεμπ και Τιμ Σέιλ. Οι φανατικοί του είδους γνωρίζουν ότι στην ιστορία του συγκεκριμένου κόμικ διαδραματίζονται μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες που ξεκινούν την ημέρα του Χάλοουιν και διαρκούν για μεγάλο διάστημα.

Δεν είναι αβάσιμες και οι απόψεις όσων πιστεύουν ότι η περιπέτεια της παγκόσμιας πανδημίας – δεδομένου ότι η ταινία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί – θα «ενσωματωθεί» στο φιλμ του Ματ Ριβς, καθώς αποτελεί ιδανικό στοιχείο για τον σκοτεινό κόσμο της Γκόθαμ Σίτι.

Ολα αυτά μένει ν’ αποδειχθούν καθώς έως τώρα αποτελούν μόνο εικασίες και προγνωστικά στις διαδικτυακές συζητήσεις των φαν. Ενα σίγουρο όμως στοιχείο, κατά τον Αντι Σέρκις, είναι η αναμενόμενη σύγκριση που θα γίνει με τον ανυπέρβλητο Μάικλ Κέιν, ο οποίος ερμήνευσε τον ρόλο του Αλφρεντ στην τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν. Η απάντηση που έδωσε δείχνει ότι ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται: «Ηταν καταπληκτικός. Ο δικός του Αλφρεντ είναι πια μυθικός. Δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ, δεν τολμώ ούτε να κάνω σύγκριση. Πρέπει όμως να βρεις τα δικά σου πατήματα. Οπως και όταν παίζεις εμβληματικούς ρόλους του Σαίξπηρ στο θέατρο, για παράδειγμα. Πρέπει να τους κατακτήσεις από την αρχή, να τους κάνεις δικούς σου, να βρεις τι συνδέει εσένα με τον χαρακτήρα και να δώσεις το δικό σου στίγμα».

Θα τα καταφέρει άραγε;

Μία ακόμη αγωνία όμως στους απανταχού σινεφίλ και λάτρεις του Μπάτμαν είναι αν ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα τα καταφέρει στον ρόλο που απογείωσε ο Αγγλος Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος, σύμφωνα με ψηφοφορία του κοινού, έχει ανακηρυχθεί ο πιο επιτυχημένος Μπάτμαν όλων των εποχών. Ο ίδιος είχε μιλήσει με θερμά λόγια όταν δημοσιεύτηκε το όνομα του Πάτινσον για την ερμηνεία του ανθρώπου – νυχτερίδα. Από τη μεριά του ο Ρόμπερτ Πάτινσον φαίνεται να είναι έτοιμος, σύμφωνα με όσα δηλώνει, και ν’ αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο ρόλος είναι όχι μόνο πρόκληση ερμηνευτική, αλλά και μια ευκαιρία να ξεφύγει από το «βαμπίρ» παρελθόν του.

Και όταν άρχισε να δοκιμάζει το κοστούμι του σούπερ ήρωα διαβεβαίωσε ότι ο νέος μασκοφόρος της Γκόθαμ θα είναι ένας από τους τρελούς, περίεργους και διεστραμμένους ήρωες που παίζει συνήθως. «Από όλους τους μεγάλους ρόλους που ξέρω σ’ αυτή την κατηγορία, αυτός εδώ έχει κάτι ιδιαίτερο». Και αυτό το «κάτι» ο Πάτινσον είναι αποφασισμένος να το φέρει στο κινηματογραφικό φως. Η αγωνία όμως κοχλάζει για τον 33χρονο βρετανό ηθοποιό αφού η διαμάχη έχει ξεσπάσει στο κοινό σχετικά με τις ικανότητές του στον συγκεκριμένο ρόλο. Οταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Γκάρντιαν» για το αν θα μπορέσει ν’ αποδώσει το «vibe» τού δημοφιλούς εκδικητή, απάντησε με περίσσιο χιούμορ: «Θα στραφώ στο πορνό – όμως στο καλλιτεχνικό πορνό».

Σε μια άλλη συνέντευξή του στο «Variety» σχολίασε ότι στις τελευταίες ταινίες που έκανε, σε όλες σχεδόν, έχει και μια σκηνή αυνανισμού: «Μαύρη τρύπα» («High life»), «Περιπέτεια στην Αγρια Δύση» («Damsel»), «Πάντα ο διάβολος» («The devil all the time»). Αλλά και οι φαντασιώσεις του στον «Φάρο» σε αυτό το τολμηρό ερωτικό κλίμα κινούνται, οπότε μάλλον είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επιτυχία στον σούπερ ήρωα – τον οποίο, ναι, ο Πάτινσον θα τον κάνει λίγο πιο σέξι!