Οι άνδρες σεκιούριτι, οι σεφ και οι οδηγοί ταξί είναι, σύμφωνα με έρευνα, ανάμεσα στις κατηγορίες που είναι πιο ευάλωτες στον κοροναϊό, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν στην οικοδομή, οι οδηγοί λεωφορείων και πούλμαν αλλά και οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια είναι επίσης οι επαγγελματίες εκείνοι που εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από κοροναϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας και δημοσιεύει το Sky News.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, όπως γιατροί και νοσοκόμες, δεν παρουσιάζουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σύγκριση με τους ανθρώπους της ίδιας ηλικίας και του ίδιου φύλου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της κοινωνικής περίθαλψης κατέγραψαν σε σημαντικό βαθμό υψηλότερα ποσοστά θανάτου σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Για τους άνδρες εργαζόμενους στην κοινωνική μέριμνα στην Αγγλία και την Ουαλία, το ποσοστό των θανάτων που σχετίζονται με τον κοροναϊό αντιστοιχεί σε 23,4 ανά 100.000, ενώ για τις γυναίκες εργαζόμενες στον ίδιο κλάδο το ποσοστό είναι 9,6.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τόνισε πως το υψηλότερο ποσοστό νεκρών καταγράφεται στους άνδρες σεκιούριτι (45,7 θάνατοι ανά 100.000).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα επαγγέλματα, σημειώθηκαν 36,4 θάνατοι ανά 100.000 μεταξύ ανδρών οδηγών ταξί, 35,9 θάνατοι ανά 100.000 μεταξύ σεφ και 26,4 ανά 100.000 μεταξύ ανδρών οδηγών λεωφορείων και πούλμαν.

Τα νούμερα που καταγράφηκαν υπολογίστηκαν από την Εθνική Στατιστική Αρχή και με τα δεδομένα που αυτή συνέλεξε έως τις 20 Απριλίου, αναφορικά με θανάτους που σχετίζονταν με την πανδημία.

Κάποιοι εργαζόμενοι στις φυλακές, οι κτηνίατροι και οι οπτικοί είναι επίσης ανάμεσα στην λίστα με τα επαγγέλματα που πλήττονται περισσότερο.

Οι αριθμοί ωστόσο δείχνουν ότι τα τρία στα τέσσερα άτομα στα εν λόγω επαγγέλματα είναι γυναίκες.