Ο κοροναϊός έχει μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία όλου του κόσμου, ενώ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στον αθλητισμό, με το μπάσκετ να είναι ένα από τα αθλήματα που θα ζημιωθούν.

Η επόμενη μέρα δε θα είναι εύκολη για τις ομάδες, ενώ και οι παίκτες αναμένεται να υποστούν γενναίες μειώσεις στα συμβόλαιά τους.

Ένας από τους συλλόγους που αναμένεται να προβούν σε περικοπές είναι και ο Παναθηναϊκός, καθώς οι πράσινοι αναμένεται να προχωρήσουν σε μείωση του μπάτζετ που μπορεί να φθάσει μέχρι και το 35-40%.

Όλα τα μεγάλα συμβόλαια είναι στον… αέρα και λέγεται πως πλέον είναι αβέβαιο το μέλλον και των «ακριβών» παικτών, όπως είναι ο Νικ Καλάθης και ο Τζίμερ Φριντέτ.

Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα της Live Sport έβαλε φωτιά σχετικά με το μέλλον του έλληνα γκαρντ, αναφέροντας πως τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση παραμονής του στο τριφύλλι παρακολουθεί και ο Ολυμπιακός.

Σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα αποχώρησης του διεθνούς γκαρντ από τον Παναθηναϊκό, τότε ο «αιώνιος» αντίπαλος δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτησή του, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή περιφερειακή γραμμή στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ο έλληνας τεχνικός των Πειραιωτών έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ της νέας σεζόν για την απόκτηση δύο γκαρντ υψηλού επιπέδου, κι όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανάλογα με τις εξελίξεις, ίσως ο ένας να είναι ο Καλάθης.

Μάλιστα, γίνεται ξεχωριστή αναφορά και στο γεγονός πως ο Μπαρτζώκας έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις ικανότητες του Καλάθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα τονίζεται πως στη λίστα του Ολυμπιακού βρίσκονται και οι Κώστας Σλούκας και Μαλκόμ Ντιλεϊνι, δείγμα των χρημάτων που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν οι ερυθρόλευκοι, ενώ φυσικά ξεκαθαρίζεται και το πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια κίνηση.

Ο Καλάθης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τον Παναθηναϊκό, και πέρα από αυτό αμείβεται με 2,3 εκατ. δολάρια ετησίως, ενώ σε περίπτωση που πράγματι τεθεί θέμα αποχώρησής του, τότε στο χορό θα μπουν και ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρ.