Οι Τουρκοκύπριοι βλέπουν την οικονομία του ψευδοκράτους να αιμορραγεί λόγω της πανδημίας COVID-19 και την Τουρκία να μη βοηθά, όπως λένε – καθώς προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της – και αγανακτούν. Το lockdown έδειξε τα «δόντια» του αρκετά νωρίς, με την ανησυχία να είναι έκδηλη στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα, καθώς τα έσοδα έχουν ήδη καταρρεύσει.

Από τη στιγμή που η Ευρώπη «κατέβασε ρολά» και ανεστάλησαν οι διελεύσεις στα οδοφράγματα στην Κύπρο, η οικονομία των Κατεχομένων άρχισε να μετρά αντίστροφα, καθώς είναι πλήρως εξαρτημένη από την Αγκυρα, τον τουρισμό και τους Ελληνοκύπριους.  Οι τουρίστες δεν μπορούν να φτάσουν ούτε μέσω Τουρκίας, ούτε μέσω ελεύθερης Κύπρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φέρουν χρήματα στα ταμεία.

Την ίδια στιγμή το κλείσιμο των οδοφραγμάτων αποδεικνύεται καταστροφικό, αφού οι Ελληνοκύπριοι περνούσαν καθημερινά τα οδοφράγματα για τις αγορές τους –  καύσιμα, τρόφιμα, ρούχα, ακόμα και φάρμακα – λόγω της σημαντικής διαφοράς στις τιμές και συντηρούσαν σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς του εμπορίου.

-Τι λέει στα «ΝΕΑ» για την εγκατάλειψη από την Άγκυρα ο τουρκοκύπριος ακαδημαϊκός Αμπντουλάχ Κόρκματζχαν

-Σε τραγική κατάσταση η οικονομία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις

-Γιατί οι Τουρκοκύπριοι πιστεύουν ότι τους εκδικείται ο Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν