Συνέχεια στη δηκτική ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά του Νίκου Δένδια -για την υπόθεση των τριών Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί- έδωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος  Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα αιχμάλωτη της προπαγάνδας και της εχθρότητάς της προς την Τουρκία.

Παραβλέποντας για άλλη μια φορά το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται η συμβολή της Τουρκίας στην απελευθέρωση των ναυτικών, ο Τσελίκ ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου:

«Γνωρίζετε ότι προστρέχουμε σε βοήθεια πολλών χωρών κατόπιν αιτήματος τους. Δυστυχώς, όμως, οι ασθένειες της φίλης, γείτονος και συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδας, δεν θεραπεύονται. Αιτήθηκαν τη μεταφορά στην Τουρκία 3 Ελλήνων πολιτών από το Τζιμπουτί και έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου των Εξωτερικών μας, αυτοί οι τρεις Έλληνες έφτασαν στην Τουρκία μέσω της Turkish Airlines. Αλλά το ενδιαφέρον είναι πως όταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε για αυτό, δήλωσε ότι τους έφεραν πίσω στη χώρα τους με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών του Τζιμπουτί και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, η Τουρκία ήταν εκείνη που ανέλαβε πρωτοβουλία και βοήθησε τη μεταφορά τους από το Τζιμπουτί έως την Ελλάδα. Αυτό το περιστατικό είναι σημαντικό, καθώς δείχνει πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι αιχμάλωτο της εχθρότητάς του προς την Τουρκία και της προπαγάνδας. Αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της ελληνικής νοοτροπίας, σύμφωνα με την οποία η φανατική πολιτική προσέγγιση διαποτίζει ακόμη και ανθρώπινες σχέσεις. Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τις αρχές στην Ελλάδα, ιδίως τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, να μην θυσιάζουν τα ανθρώπινα ζητήματα στον πολιτικό φανατισμό, όπως έχουν κάνει πολλές φορές».