Σε οριστική ανάκληση της άδειας παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών της εταιρείας «VEOO» και σε επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 250.000 ευρώ στους υπευθύνους της, για παραβάσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προχώρησε η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρόκειται για εταιρεία η οποία προσέφερε υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, μέσω αριθμών (πενταψηφίων κ.λ.π) υψηλής χρέωσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ, οι κυριότερες παραβάσεις της «VEOO» αφορούσαν αυθαίρετες εγγραφές και χρεώσεις καταναλωτών για υπηρεσίες αυξημένης χρέωσης που παρέχει η εταιρεία. Επίσης, αφορούσαν ασάφειες και ανακρίβειες σχετικά με τους όρους χρήσης των παρεχόμενων από την εταιρεία υπηρεσιών, αδυναμία επικοινωνίας των καταναλωτών με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, μη απάντηση της «VEOO» σε καταγγελίες καταναλωτών, καθώς και σε μη ορθή χρήση και διαχείριση των εκχωρηθέντων σε αυτήν αριθμών.

Επισημαίνεται, ότι η ΕΕΤΤ προχώρησε σε ελέγχους, λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των καταγγελιών καταναλωτών που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν αυθαίρετες χρεώσεις, καθώς και υπηρεσίες αυξημένης χρέωσης οι οποίες παρέχονται μέσω των πενταψήφιων αριθμών 19015, 19030, 19078, 54811, 54850, 54855, 54860, 54865, 54866 και 54970. Η Επιτροπή κάλεσε σε ακρόαση τις καταγγελλόμενες εταιρείες, επιβάλλοντας ήδη τις πρώτες κυρώσεις.

Η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι «συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά, παρεμβαίνοντας σε περιπτώσεις αθέμιτων πρακτικών, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των καταναλωτών».