Θετικές στον κοροναϊό διαγνώστηκαν η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον ιό πριν από λίγες μέρες στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο γυναίκες εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη, και αποδείχθηκαν ότι ήταν θετικές στον ιό.

Από τους αρμόδιους φορείς ξεκινά επιχείρηση ιχνηλάτησης και σε άλλα άτομα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του 35χρονου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν κι άλλα θετικά κρούσματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, προσήλθε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης στις 14 Απριλίου, εμφανίζοντας μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα.

Από την κλινική του εικόνα, όμως, οι γιατροί θεώρησαν το περιστατικό «ύποπτο» για τον κοροναϊό και απομόνωσαν τον 34χρονο σε ειδικό θάλαμο.

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό, του χορήγησαν προληπτική αγωγή για COVID-19, καθώς όπως λένε, στηρίζονται στην κλινική εικόνα και όχι στα εργαστηριακά ευρήματα για να μη χάνουν χρόνο.

Το περασμένο Σάββατο, όμως, και συγκεκριμένα στην 7η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων -όπως έχουν διαπιστώσει οι γιατροί ότι συμβαίνει συχνά- παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων του και χρειάστηκε να εισαχθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί. Το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε τις υποψίες τους, καθώς βγήκε θετικό.

Από τη στιγμή που διασωληνώθηκε η εξέλιξη της υγείας του 35χρονου ήταν ραγδαία, ενώ την πορεία του προς το θάνατο δεν κατάφερε να ανακόψει καμία αγωγή από αυτές που του χορηγήθηκαν.

Ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε τα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα.