Ο ελληνικός λαός τήρησε συντριπτικά τα μέτρα περιορισμού τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Δευτέρας τονίζοντας ότι αισθάνονται όλοι περήφανοι «όταν η Ελλάδα αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα».

«Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον κανόνα ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή του ενημέρωση ανέφερε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου. Η όποια άρση θα έρθει βήμα βήμα.

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής:

– Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς, εξέφρασε έναν μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που τήρησαν τα αυστηρά μέτρα το Πάσχα, τονίζοντας πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη παρέλθει.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους», σημείωσε και συνέχισε αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με την άρση των μέτρων.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, μελετώντας όλα τα δεδομένα», διαβεβαίωσε. Δήλωσε την κατανόησή του για την ανυπομονησία που υπάρχει, συμπλήρωσε ωστόσο πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα και προσεκτικές κινήσεις.

«Χρειάζεται επιφυλακή και όχι εφησυχασμός»

«Αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν όσα έχουμε πετύχει, χρειάζεται επιφυλακή και όχι εφησυχασμός» συμπλήρωσε.

Οσον αφορά τις επιχειρησιακές εξελίξεις ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή στο Κρανίδι. Περιμένουμε τα τεστ ώστε με βάση τα πρωτόκολλα να προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προσγειώθηκαν στην Ελλάδα 10 πτήσεις – 8 τακτικές και δύο επαναπατρισμού – με συνολικά 643 επιβάτες εκ των οποίων θετικοί βρέθηκαν τρεις ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν σε 14ημερο αυτοπεριορισμό στο σπίτι

Για το πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι η καραντίνα έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση επαναπατρισμού για τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε αυτό. Συγκεκριμένα 160 πολίτες Τουρκίας έφτασαν ήδη στη χώρα οδικώς ενώ αύριο, Τρίτη, αναχωρούν Βούλγαροι και Μολδαβοί ενώ αύριο θα ξεκινήσει και η αντίστοιχη διαδικασία για 76 Ινδονήσιους.