Ο αριθμός των περιπτώσεων κορoναϊού στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 1.786, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 11.917 τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφεραν οι αρχές την Παρασκευή.

Επίσης, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 94, δήλωσε η ομάδα έκτακτης ανάγκης σε μια δήλωσή της. Συνολικά 795 άτομα απελευθερώθηκαν από τα νοσοκομεία μετά την αποκατάσταση, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν, ότι σχεδόν το ήμισυ των πρόσφατα μολυσμένων ανθρώπων είναι κάτω των 45 ετών. Η Μόσχα παραμένει το επίκεντρο του κοροναϊού στη Ρωσία με 1.124 νέες περιπτώσεις.

Οι αποφάσεις του Πούτιν

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανήγγειλε την επέκταση της εθνικής «μη εργάσιμης εβδομάδας» μέχρι τις 30 Απριλίου, αφού η χώρα σημείωσε απότομη αύξηση κρουσμάτων.

Σε ομιλία του προσέθεσε ότι θα μεταβιβάσει την αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα κατά του κοροναϊού στις περιφερειακές αρχές, δεδομένων των διαφορών στις περιφέρειες στα ποσοστά μόλυνσης.

Ο Πούτιν έχει υπογράψει νομοθεσία που επιβάλλει αυστηρή τιμωρία – συμπεριλαμβανομένων και πέντε ετών φυλάκισης – για άτομα που καταδικάστηκαν για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον κοροναϊό.

Η νομοθεσία επιβάλλει επίσης ποινές για τους ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανόνες της καραντίνας, ακόμη και μέχρι επτά έτη στη φυλακή.

Πηγή: aa.com.tr, themoscowtimes.com