Η Κίνα έχει αναφέρει 42 νέες περιπτώσεις κορoναϊού, συμπεριλαμβανομένων 38 εισαγόμενων κρουσμάτων.

Οι περιπτώσεις φθάνουν συνολικά τις 81.907, δήλωσαν αξιωματούχοι της υγειονομικής περίθαλψης την Παρασκευή, καθώς η χώρα ξεκίνησε μια νέα δοκιμή επανελέγχου των ανακτημένων ασθενών με COVID-19 εν μέσω αυξημένης ανησυχίας …

Τέσσερις νέες εγχώριες μεταδοθείσες περιπτώσεις αναφέρθηκαν, με τρεις στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ και μία στη Χέιλονγκ …

Καθώς οι νέες μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, η Κίνα έφερε σε εφαρμογή την Πέμπτη ένα νέο πρωτόκολλο δοκιμής που δικαιολογεί την επανεξέταση των ανακτημένων ασθενών με κοροναϊό.

Νέοι έλεγχοι και τεστ ανίχνευσης του ιού

Το πρωτόκολλο αυτό εντάσει περισσότερα άτομα, επειδή οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων αυξήθηκαν…

Ένας θάνατος αναφέρθηκε στο επίκεντρο του κοροναϊού στην περιοχή του Χούμπει. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα είναι 3.336, ενώ οι συνολικές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην ηπειρωτική χώρα έφτασαν τις 81.907 την Πέμπτη.

Αυτό περιλαμβάνει 77.455 ασθενείς που απελευθερώθηκαν μετά τη θεραπεία. Το NHC ανέφερε ότι 1.097 ασυμπτωματικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 349 από το εξωτερικό, ήταν ακόμα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις αναφέρονται σε άτομα που έχουν βγει θετικά στον κοροναϊό αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή πονόλαιμο αλλά είναι μολυσματικά και ενέχουν τον κίνδυνο να εξαπλώσουν τον ιό και σε άλλους, σύμφωνα με νέα επίσημη κοινοποίηση.

Πηγή: deccanherald.com