Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί ήδη 468.895 κρούσματα κοροναϊού. Οι θάνατοι συνολικά έχουν φτάσει τους 16.697.

Μέχρι στιγμής έχουν αναρρώσει 25.928 ασθενείς που νοσούσαν από τον ιό, αλλά το αρνητικό είναι ότι 10.011 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο αριθμός των νέων θυμάτων ήταν μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της Τρίτης (1.973) καθώς την Τετάρτη καταγράφηκαν 1.783 νεκροί.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία με 18.279 νεκρούς (τα στοιχεία αφορούν την Τετάρτη).

Όλη η χώρα έχει σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τα κρούσματα να είναι πάνω από 460.000 συνολικά, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι οποίοι ανανεώνονται συνεχώς ανά πολιτεία.

Νέα Υόρκη

Έχει χαρακτηριστεί ως το «επίκεντρο» του κοροναϊού στις ΗΠΑ, αλλά και τα κρούσματα φθάνουν πλέον σχεδόν τα 160.000.

Φέρετρα θάβονται σε έναν μαζικό τάφο στη Νέα Υόρκη, καθώς ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Άντριου Κουόμο, την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν 799 θάνατοι, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 7.067.

Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν με μια σκάλα σε έναν τεράστιο λάκκο όπου τα φέρετρα είναι στοιβαγμένα, καθόσον ο αριθμός των νεκρών σε καθημερινή βάση, είναι πολλές εκατοντάδες.

Το νησί Hart που συνιστά την τοποθεσία στην οποία θάβονται μαζικά οι νεκροί, είναι ένας τόπος που αξιοποιείται για εκείνους που δεν είχαν κανέναν συγγενή ή που δε μπορoύν να πληρώσουν το κόστος της κηδείας.

Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10.000 την Πέμπτη, φθάνοντας σε σύνολο τα 159.937, εκ των οποίων 7.000 έχουν πεθάνει.

Πηγή: worldometers.info, bbc.com