Στροφή 180 μοιρών κάνουν διάφοροι δήμοι στα σχέδιά τους να μεταφέρουν μέσω εθελοντών στους δημότες τους κατ΄οίκον το Άγιο Φως.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά  περί απαγόρευσης της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στα σπίτια των πιστών, ο δήμος Σερρών ακύρωσε το πλάνο που είχε εκπονήσει σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και με τη βοήθεια ενός δικτύου εθελοντών.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Χρυσάφης ισχυρίζεται ότι «είχαν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας».

Ο Δήμος Σερρών με την ευλογία και την συνεργασία της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτας και με την βοήθεια των εθελοντών του Δήμου…

Δημοσιεύτηκε από Alexadros Xrisafis στις Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Και ο δήμος Ελληνικού

«Το σχέδιο του Δήμου για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός δυστυχώς δεν θα υλοποιηθεί», αναφέρει στη ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ελληνικού και Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφερόμενος στην χθεσινή απαγόρευση που ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές:

«Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Τσιόδρας, επικεφαλής της στρατηγικής αντιμετώπισης του COVID-19, με χθεσινή τους απόφαση, δεν επιτρέπουν την μεταφορά του Αγίου Φωτός από την δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στους δημότες της πόλης» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε στα σπίτια τους όσους δημότες μας επιθυμούσαν να πάρουν το Άγιο Φως από τις εκκλησίες και παράλληλα να τους μεταφέρουμε την ελπίδα, την πίστη και την αγάπη που εκπροσωπεί το Αναστάσιμο Φως. Η μεταφορά θα γινόταν με γνώμονα την δημόσια υγεία και με απόλυτη εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Άλλωστε με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθημερινά και με απόλυτη ασφάλεια, υπάλληλοι του δήμου μας, έρχονται σε άμεση επαφή με εκατοντάδες συνδημότες μας που τους μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και έγγραφα. Από την πολιτεία όμως, κρίθηκε πως είναι επικίνδυνο να ανάψουμε τα φαναράκια που θα άφηναν οι πολίτες έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους, δίχως να υπάρξει καμία επαφή.

Σεβόμενοι την εντολή της πολιτείας και την συνολική προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19, δεν θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης των συνδημοτών μας που εκτίμησαν την προσπάθεια μας. Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.Ας είναι το Αναστάσιμο Φως η ελπίδα για μία νέα αρχή».

Ο δήμαρχος Ελληνικού μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόσο για το σχέδιο του δήμου όσο και για τις εξελίξεις μετά τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος έκανε λόγο για την ευθύνη της Αυτοδιοίκησης να «παραδειγματίσει τους πολίτες για την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας και του «Μένουμε σπίτι».

«Κάθε μέρα οι δήμοι έχουν δεκάδες ανθρώπους καθημερινά στους δρόμους, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, για να βοηθήσουν τους πολίτες» τόνισε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα βοηθούσε να μην πάνε οι πιστοί έξω από τις εκκλησίες.

«Έτσι δεν βρίσκεται και χώρος για αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν, χωρίς να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» κατέληξε ο κ. Κωστούρος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από