Στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται από τα κινέζικα ερευνητικά κέντρα προκειμένου να βρεθεί το εμβόλιο που θα νικήσει τον κοροναϊό αναφέρεται στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA η πρέσβειρα της Κίνας στη χώρα μας. Η κ. Ζανγκ Τσιγιουέ μιλάει επίσης και για τα δρακόντεια μέτρα που απαιτήθηκε να ληφθούν για να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό. Ο αριθμός των θυμάτων ήταν σημαντικός αλλά η κυβέρνηση της χώρας έλαβε άμεσα μέτρα με αποτέλεσμα τώρα η Κίνα να είναι πλέον πηγή καλών ειδήσεων σχετικά με την επιδημία αυτή.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του επιστημονικού της προσωπικού πλέον έχει αφοσιωθεί στην εξεύρεση θεραπείας και εμβολίου.

«Τα ιατρικά ερευνητικά μας κέντρα και ιδρύματα εργάζονται όλη την ώρα σε ειδικό εμβόλιο και ειδικά φάρμακα για την θεραπεία αυτού του ιού. Ορισμένα φάρμακα έχουν βρεθεί και είναι ήδη στο επίπεδο των κλινικών δοκιμών. Επίσης έχει αποδειχθεί πως η παραδοσιακή κινεζική ιατρική είναι πολύ αποτελεσματική στην θεραπεία αυτού του ιού» σημείωσε η κ. Τσιγιουέ.

Οι κορυφαίοι επιστήμονες και ειδικοί ιατροί της Κίνας εργάζονται για τη δημιουργία του εμβολίου. «Από όσα γνωρίζω σημειώνουν καλή πρόοδο αλλά θα χρειαστεί ακόμα χρόνος πριν το εμβόλιο είναι έτοιμο για χρήση γενικά» πρόσθεσε η ίδια.

Προκειμένου να σωθούν ζωές χρειάστηκε η δυνατή επιβολή δρακόντειων μέτρων. Χωρίς αυτή την ισχυρή στάση οι όποιες πολιτικές δεν θα ήταν αποτελεσματικές, λέει η πρέσβης στο MEGA.

H Κίνα εξακολουθεί να είναι σε πλήρη συναγερμό και λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση ενός δεύτερου κύματος.