Η Opel εισέρχεται στην αγορά των ηλεκτρικών με πλειάδα μοντέλων που θα μπαίνουν στην πρίζα. Ανάμεσα σε αυτά το καινούργιο Corsa-e που υπόσχεται αυτονομία 330 χλμ!  Όμως, η γερμανική φίρμα, έχει ιστορία στα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον τομέα των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης  έχει πείρα πάνω από πέντε δεκαετίες. Το γεγονός αυτό την καθιστά έναν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης στον κλάδο.

Ήδη το 1968, το Kadett B StirLec I βασιζόταν στην αρχή της επέκτασης αυτονομίας .  Το πρωτότυπο Stir-Lec χρησιμοποιούσε 14 συσσωρευτές μολύβδου-οξέος και ο ηλεκτρισμός που διατηρούσε μονίμως φορτισμένη τη μπαταρία προερχόταν από έναν κινητήρα καύσης Strirling τοποθετημένο πίσω.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, ο Georg von Opel, εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας, κατέρριψε έξι παγκόσμια ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων στο τιμόνι ενός Opel Electro GT (188 χλμ/ώρα) με την ισχύ δύο συνδεδεμένων ηλεκτροκινητήρων που απέδιδαν 88 kW/120 ίππους. Την ενέργεια παρείχε μία μπαταρία Νικελίου-Καδμίου 590 κιλών και με σταθερή ταχύτητα 100 χλμ/ώρα, το αυτοκίνητο είχε αυτονομία 44 χιλιόμετρα.