Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν για τον εορτασμό του Πάσχα και όλη η προσοχή της κυβέρνησης έχει δοθεί στο να μείνουν οι πολίτες πειθαρχημένοι στις εντολές των ειδικών.

Τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν εδώ και μέρες ότι το Πάσχα δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να ταξιδέψει στην επαρχία. Εξαιρούνται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις όσοι μεταφερθούν σε άλλη πόλη δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Η κυβέρνηση μελετά ειδικό σχέδιο αποφυγής μετακινήσεων με κύριο μέτρο την αύξηση των προστίμων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η περίοδος του Πάσχα είναι καθοριστική για την εξάπλωση της νόσου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι επιστήμονες μόνο με μεγάλη πειθαρχία θα μπορέσει να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων τον Μάιο.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν μείνουμε στο σπίτι έως και τον Απρίλιο, τον Μάιο θα μπορούμε να πάμε σε μία σταδιακή, μακρόσυρτη άρση των μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία της πανδημίας της Ελλάδας, λέγοντας ότι η εικόνα είναι καλή αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. «Μέχρι τις 27 του μήνα πρέπει να μείνουμε σπίτι και μετά μαζί με τους ειδικούς θα σχεδιάσουμε μέτρα ώστε να οδηγούν σε μία σταδιακή και μακρόσυρτη επαναφορά στην κανονικότητα» τόνισε.

Σημείωσε ότι για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα, τόνισε ότι υπήρξαν δύο σενάρια. Περιορισμό στον αριθμό μετακινήσεων και χρονικός περιορισμός στις εξόδους. Όπως είπε, για την ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι στις εθνικές οδούς την περίοδο του Πάσχα.

Στα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, εκτός από την αύξηση των προστίμων είναι τα αυξημένα μπλόκα στις εθνικές οδούς, ο έλεγχος των διοδίων αλλά και ο αποκλεισμός των παρακαμπτήριων οδών.

Όσον αφορά το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλουν όσοι δεν τηρήσουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από