«Προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούμε. Υπήρχε μια πτήση επαναπατρισμού Ρώσων, αλλά το θέμα έχει κολλήσει κι έχουμε απευθυνθεί στην πρεσβεία για να βρεθεί μια λύση.

Από ό,τι γνωρίζω είμαστε αρκετοί που θέλουμε να γυρίσουμε, όπως ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Βασίλης Σίμτσακ. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που είναι σε πόλεις της Ρωσίας και θέλουν να επιστρέψουν. Η Ρωσία, όμως, έχει εκδώσει απαγορευτικό μέχρι τις 30 Απριλίου για πτήσεις».

Ο Γιώργος Δέδας μίλησε από τη Μόσχα στον «Sport FM» για το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν αρκετοί Έλληνες μπασκετικοί, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στη Ρωσία. Και δεν είναι λίγοι… Στην ΤΣΣΚΑ μόνο είναι οι Ιτούδης, Πιστιόλης και Χατζηχρήστος, στο Καζάν είναι ο Πρίφτης με τους Νίκου και Σίμτσακ (βοηθοί του), αλλά και τον Γλάρο (φυσικοθεραπευτής), στη γυναικεία Ναντέζντα είναι οι Δικαιουλάκος – Πρέκας.

Δεν μετράμε τον Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος έχει «ριζώσει» στο Καζάν, οπότε ενδεχομένως να μην «καίγεται» να επιστρέψει. Κι ίσως και κάποιοι από τους ανθρώπους που αναφέραμε, να νιώθουν ασφαλείς στη Ρωσία, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που επιδιώκουν να γυρίσουν στην πατρίδα και δεν βρίσκουν τον τρόπο. Συνυπολογίστε ότι κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται οικογενειακώς στη Ρωσία, οπότε είναι μεγαλύτερος ο αριθμός.

Υπάρχει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με το Προξενείο, απ’ όπου μαθαίνουν τα νέα, ενημερώνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παράλληλα πληροφορούνται και τις κινήσεις που γίνονται, σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου για τον επαναπατρισμό τους.

«Μας είχαν προϊδεάσει, επειδή ο πρόεδρος είναι βετεράνος παράγοντας και ξέρει καλά τι γίνεται στην VTB League, ότι δεν θα συνεχιστεί η σεζόν. Μίλησαν με τους παίκτες, συμφώνησαν και έφυγαν και ήρθε η σειρά και του σταφ. Λίγο πριν μπω στο αεροπλάνο ακυρώθηκε η πτήση -μέσω Κωνσταντινούπολης- και λίγο αργότερα ακυρώθηκε και μια άλλη πτήση, που είχαμε βρει, μέσω Βρυξελλών.

Από την 1η Απριλίου έφυγα από το Σάρατοφ και είμαι στη Μόσχα. Η ομάδα μού είχε πληρώσει τις δύο πρώτες μέρες διαμονής στη Μόσχα, αλλά έπαψα να αποτελώ μέλος της ομάδας και τυπικά. Έχω μια επαφή με τους ανθρώπους βέβαια, αλλά δεν ανήκω πλέον στο δυναμικό τους» υποστήριξε ο Γιώργος Δέδας κι αν καταλάβατε από τα συμφραζόμενα, δεν αποκλείεται να πρέπει στο εξής (και μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή του στη χώρα) να πληρώνει από την τσέπη του το ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένει.

Συνυπολογίστε ότι αν τελικά καταφέρουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, θα τηρηθεί το πρωτόκολλο και θα τεθούν σε 14ημερη αυστηρή καραντίνα. Για παράδειγμα ο Δικαιουλάκος θα το περάσει για δεύτερη φορά, καθώς έμεινε 14 μέρες αποκλεισμένος στο σπίτι του, όταν η ομάδα του επέστρεψε από το Λυών της Γαλλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από