O Ουσεϊνού Μπα, μετά από μερικούς μήνες προσαρμογής στον Ολυμπιακό, ανέβασε ρυθμούς, πήρε χρόνο συμμετοχής και μετά τα Χριστούγεννα ήταν αναντικατάστατος στην ενδεκάδα των ερυθρόλευκων.

Ο σενεγαλέζος αμυντικός πραγματοποίησε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις, όπως στο Εμιρέιτς με την Άρσεναλ, και εκτόξευσε την αξία του, με ομάδες του εξωτερικού να παρακολουθούν την περίπτωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπα φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο μεγάλων ομάδων, όπως η Ντόρτμουντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και άλλες.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον Μπα, διότι υπολογίζεται για βασικός και τη νέα σεζόν, ενώ έχει υπάρξει και συνεννόηση με το γραφείο μάνατζερ του παίκτη, διαμηνύοντας πως ο Σενεγαλέζος δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η πλευρά του παίκτη από τη μεριά της εκτιμά πως ακόμα δεν έχει φτάσει στο πικ του για να μπορέσει να πάρει μια μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και γι’ αυτό σκοπεύει ο Μπα να παραμείνει στο λιμάνι, εκτός αν φτάσει στα γραφεία του Ολυμπιακού μια πρόταση που θα είναι πολύ υψηλή.