Ο Ματιέ Βαλμπουενά βρίσκεται από το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να δείξει όλα τα στοιχεία που έπεισαν τους ερυθρόλευκους να τον αποκτήσουν.

Ο γάλλος παικταράς απέδειξε γιατί θεωρούνταν και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και πως μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και στα 35 του στο υψηλότερο επίπεδο και να κάνει τη διαφορά.

Ο Βαλμπουενά έγινε γνωστός στη Μασσαλία και τη Μαρσέιγ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια σπουδαία καριέρα μέχρι και σήμερα, όπου αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει γράψει τη δική του ιστορία στο γαλλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και μάλιστα στην Μαρσέιγ ακόμη τον σκέφτονται, επιλέγοντάς τον στην καλύτερη 11άδα της τελευταίας 10ετίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα onzemondial.com επέλεξε την καλύτερη Μαρσέιγ της 10ετίας και σε αυτήν έχει συμπεριλάβει και τον σταρ του Ολυμπιακού.

Προπονητής είναι ο Μπιέλσα, στο τέρμα ξεχωρίζει ο Μανταντά, ενώ σε αυτήν την 11άδα βλέπεις παίκτες όπως οι Παγιέ, Τοβίν και Ζινιάκ.