Με νέο μήνυμά του ο Μπόρις Τζόνσον προτρέπει τους Βρετανούς να παραμείνουν σπίτι καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα καθώς και ο ίδιος νοσεί από κοροναϊό, απηύθυνε νέα έκκληση στους Βρετανούς να μείνουν πιστοί στα έκτακτα μέτρα.

«Αυτή η χώρα έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, μια τεράστια θυσία, και έδρασε απολύτως εξαιρετικά καλά στην καθυστέρηση της εξάπλωσης του ιού.

Αλλά με αυτόν το ωραίο καιρό, παρακαλώ μην μπείτε στον πειρασμό να σπάσετε τους κανόνες. Προτρέπω όλους να μείνουν στο σπίτι, να προστατεύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να σώσουν ζωές» έγραψε στο Twitter o Μπόρις Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία μέχρι χθες μετρούσε συνολικά 3.605 θανάτους λόγω του κοροναϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με 684 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους το προηγούμενο 24ωρο.

Κάλεσμα για συνεργασία κατά του κοροναϊού στην αντιπολίτευση

Ο Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε κάλεσμα στους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βρετανία να συνεργαστούν μαζί του κατά τη διάρκεια αυτής της «περιόδου εθνικής έκτακτης ανάγκης», λέγοντας ότι θα ήθελε να ακούσει τις απόψεις τους για την πανδημία του νέου κοροναϊού.

Όπως ανέφερε ο Τζόνσον, θα καλέσει όλους τους ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να παραστούν σε μια ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της χώρας και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο.

«Ως ηγέτες κομμάτων έχουμε καθήκον να συνεργαστούμε σε αυτήν την περίοδο εθνικής έκτακτης ανάγκης» σημείωσε.

«Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και να σας ενημερώσω σχετικά με τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, όπως τη διαδικασία διεξαγωγής των διαγνωστικών τεστ και την παροχή οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις και πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα».

Η κατάσταση της υγείας του Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ενημέρωσε και για την κατάσταση της υγείας του.

Ελαφρώς καταπονημένος και λίγο… κόκκινος, ο Τζόνσον ανέφερε ότι ακόμα έχει πυρετό.

Αν και ολοκλήρωσε τις επτά μόνο ημέρες καραντίνας που προβλέπονται στη Βρετανία, θα συνεχίσει να παραμένει σε απομόνωση μέχρι να γίνει καλά.

Πάντως, ο «Μπο Τζο» παραμένει κανονικά στην ηγεσία της χώρας και συμμετέχει καθημερινά σε τηλεδιασκέψεις με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη.