Πάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και βλέπουμε.

Μεγάλο μπλόκο έχει στήσει η αστυνομία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας από τις οποίες κανείς δεν περνάει χωρίς έλεγχο.

Σε όλο το μήκος της  παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου είναι έντονη η παρουσία από περιπολικά αυτοκίνητα όσο και από μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ και οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους είτε με σταθερά μπλόκα είτε εν κινήσει όπου καλούν τους προπορευόμενους οδηγούς να σταματήσουν τα οχήματά τους για να τους ελέγξουν.

Την ώρα που η χώρα θρηνεί ήδη 67 θύματα υπάρχουν κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- που έφτασαν μέχρι και στο σημείο να δηλώσουν διαφορετική μόνιμη κατοικία, ώστε να καταφέρουν να πάνε στο χωριό τους το Πάσχα.

Τα μέτρα για την πιο αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κοροναϊού περιέγραψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Είπε, ότι αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και τα διόδια. Εξήγησε ωστόσο, ότι αυτά τα μέτρα δεν θα θίξουν τους πολλούς και συνεπείς αλλά εκείνους που νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων μέτρων που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, καθώς θα αποφασιστούν σήμερα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη σύσκεψη που θα έχει με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το κλείσιμο των διοδίων ενόψει Πάσχα επανέλαβε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των περιορισμών των μετακινήσεων.

Σημειώνεται ότι από τις 23 Μαρτίου εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών στους δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τις παρακάτω μετακινήσεις:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.