Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις, σε αντιστάθμισμα της πρότασης του πρωθυπουργού για το 50% των μισθών των βουλευτών της ΝΔ για την στήριξη της μάχης κατά του κοροναϊού, ανέλυσε στο MEGA η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην πρόταση που κατατέθηκε προς τον πρόεδρο της Βουλής για τρίμηνη οριζόντια υποχρεωτική περικοπή στις βουλευτικές αποζημιώσεις για όλα τα κόμματα.

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από άλλα κόμματα και «ο ΣΥΡΙΖΑ μελετά τώρα τον τρόπο ενίσχυσης στον οποίο θα προβούμε, με δεδομένο ότι θα γίνουν πολύ γενναίες παρακρατήσεις από τις αμοιβές των βουλευτών».

Ζητήσαμε επίσης περικοπές σε κυβερνητικά στελέχη, Γενικούς Γραμματείς υπουργείων, αλλά και σε πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί σε διοικήσεις οργανισμών όπου έχουν δοθεί προκλητικές αυξήσεις.

Σχετικά με το αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης στα βασικά ζητήματα με την κυβέρνηση λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα με τον κοροναϊού, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει «τις άκρως λαϊκίστικες και διχαστικες πρακτικές που ακολουθούσε η ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση».

Για το θέμα του κοροναϊού, ενθαρρύναμε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας.

Η στήριξη του συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και μέσα προστασίας είναι το κρισιμότερο σημείο και δεν βλέπουμε να συμβαίνει, είπε.