Δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία εν μέσω σφοδρής κριτικής για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βλέποντας ότι ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα και με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς μέχρι σήμερα βαδίζοντας στα χνάρια του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπόρις Τζόνσον υποτιμούσε τον ιό, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου και εξόδου σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας για 15 ημέρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Άγκυρα θα κλείσει τα σύνορα αυτών των πόλεων και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων, παρά μόνο για την παράδοση των βασικών τους προμηθειών.

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος πρόεδρος, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει, αποφάσισε και την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους κάτω των 20 ετών.

Επίσης, επεσήμανε ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας από όλους τους πολίτες τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε μαγαζιά τροφίμων.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μερικές ημέρες, στην Τουρκία, έχουν μπει σε καραντίνα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, άνω των 65 που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Συνολικά 425 οι νεκροί στην Τουρκία

Στο μεταξύ, στην Τουρκία μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 69 νέοι θάνατοι από τον κοροναϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 425.

Όπως ανέφερε ο τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότσα, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε 20.921, ενώ σήμερα μόνο σημειώθηκαν 2.786 νέα περιστατικά του COVID-19.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, επεσήμανε πως τις τελευταίες 24 ώρες έχουν διενεργηθεί 16.160 διαγωνιστικά τεστ, ενώ τα τεστ στο σύνολό του, από την άφιξη του κοροναϊού στην Τουρκία ανέρχονται σε 141.716.