Τίποτε το παράξενο. Τίποτε το διαφορετικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν καταλαβαίνει ούτε από… ιούς, ούτε από την οικονομική καταστροφή που έπεται. Συνεχίζει να αναδεικνύει τον χειρότερο του εαυτό, ακόμη και τώρα που οι περιστάσεις απαιτούν ψυχραιμία. Και πρωτίστως σύμπνοια.

Η τηλεδιάσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Σούπερ Λιγκ μοιάζει με φιάσκο. Με τις ομάδες… χωρισμένες να ψάχνουν η καθεμιά τους λύση στα δικά της προβλήματα και όχι στην προάσπιση των συμφερόντων του προϊόντος που όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, αντιμετωπίζει μια κατάσταση πρωτόγνωρη.

Άλλοι ψάχνουν να γλιτώσουν λεφτά από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, άλλοι θέλουν… παύλες και διαγραφή της τιμωρίας τους για την πολυϊδιοκτησία, άλλοι αναδιάρθρωση για να μην χάσουν την θέση τους στην μεγάλη κατηγορία.

Έτσι όμως προφανώς το πράγμα δεν πάει πουθενά.

Χρειάζονται πρωτοβουλίες από ανθρώπους που έχουν συναίσθηση της κατάστασης. Χρειάζονται ψύχραιμες φωνές. Και έχουμε την εντύπωση πως αυτοί οι λόγοι ώθησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παρέμβει στην διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού συμμετέχει πλέον στην διάσκεψη, έχοντας θέση ξεκάθαρη υπέρ του ποδοσφαίρου. «Να μείνουμε όλοι ενωμένοι» το μήνυμα του…