Ο Λιονέλ Μέσι προχώρησε σε δήλωση πριν από μερικές μέρες στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media κι αναφέρθηκε στις «περικοπές» της Μπαρτσελόνα στους μισθούς αλλά και όσα βγαίνουν προς τα έξω τους τελευταίους μήνες από τη διοίκηση του συλλόγου. Η δήλωση του Αργεντινού σούπερ σταρ για την μείωση μισθού από την Μπαρτσελόνα δεν έχει ξεχαστεί και στην Ισπανία δεν είναι λίγες οι φορές που χαρακτηρίζουν ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κατά των ιθυνόντων του συλλόγου.

Η «επανάσταση» του Μέσι μαζί με τη στήριξη των συμπαικτών του είναι πρώτο θέμα στα ισπανική ΜΜΕ, με τον Αργεντινό να παρομοιάζεται με τον Τσε Γκεβάρα. Μάλιστα κάποιοι συνέκριναν τον Λιονέλ Μέσι με τον Εσπερία Μουτίνι, τον ποδοσφαιριστή που πήγε κόντρα στη διοίκηση των «μπλαουγκράνα». Πιο συγκεκριμένα, το 1988 η πρώτη ομάδα εναντιώθηκε κατά της διοίκησης της Μπαρτσελόνα. Οι διαφωνίες στα συμβόλαια, τον τρόπο πληρωμής, αλλά και τους φόρους είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των παικτών. Μάλιστα στο μανιφέστο που εξέδωσαν οι 23 ποδοσφαιριστές, παρά το γεγονός ότι οι Γκάρι Λίνεκερ και Μπρεντ Σούστερ δεν συμμετείχαν στην συνάντηση ανέφερε μεταξύ αλλων:

«Ο επαγγελματισμός και η ειλικρίνεια της ομάδας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο. Αισθανόμαστε απολύτως εξαπατημένοι από τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος δεν έχει κανένα σεβασμό για τους οπαδούς. Προσπαθούσε πάντα να μας αγοράζει και να μας χωρίζει. Αυτή η ιστορική ομάδα, με αξίες που αντιπροσωπεύει πάντοτε ο καταλανικός λαός, έχει αποκαλυφθεί με τη μορφή αυτή. Συμπερασματικά, ακόμα και αν υποτεθεί ότι μια παραπομπή για παραίτηση του προέδρου είναι το δικαίωμα των μελών του συλλόγου, η ομάδα προτείνει την εν λόγω παραίτηση».

Εκείνη την εποχή πρόεδρος ήταν ο Γιόσεφ Λουίς Νούνιες, ο οποίος παρέμεινε μετά το τέλος της σεζόν. Εκείνη τη χρονιά λοιπόν, όπου η Μπάρτσα τερμάτισε έκτη αποχώρησαν μετά την… επανάσταση συνολικά 14 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας. Παράλληλα, αλλαξε ο προπονητής με τον ερχομό του Γιόχαν Κρόιφ. Από τους ποδοσφαιριστές που έμειναν πίσω ήταν και ο Γκάρι Λίνεκερ.

Ο Λιονέλ Μέσι λοιπόν θεωρείται ο νέος Εσπερία Μούτίνι, με τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα να έχει με το μέρος του τους περισσότερους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα στην προσωπική του δήλωση πήγε ξεκάθαρα αντίθετα στην πολιτική της διοίκησης και στα ΜΜΕ της Ισπανίας κάνουν λόγο ακόμα και για μαζική αποχώρηση ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι αν δεν καθίσουν οι δυο πλευρές να συζητήσουν τα προβλήματα τους. Μέσα σε αυτούς μάλιστα λογίζεται και ο ίδιος ο Μέσι, ο οποίος αν συμβεί κάτι θα είναι ο πρώτος που θα αποχαιρετήσει. Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του ο Μέσι είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Γι αυτό δεν μας εκπλήσσει ότι μέσα στο club, υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να μας βάλει πίεση για να κάνουμε κάτι που πάντα ήταν ξεκάθαρο ότι θα το κάναμε» και πολλοί συνδέουν τις περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιριστών.