Μία δωρεά που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες δολάρια έκανε το Ίδρυμα «Ντιρκ Νοβίτσκι» σε Οργανισμούς στο Βόρειο Τέξας με στόχο την υποστήριξη όσων έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό, καθώς και των ευπαθών ομάδων.

Συγκεκριμένα, το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων του Ιδρύματος του παλαίμαχου Γερμανού ΝΒΑer διατέθηκε στη «North Texas Food Bank», η οποία θα τα χρησιμοποιήσει για να προσφέρει 14 χιλιάδες γεύματα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Το Ίδρυμα «Ντιρκ Νοβίτσκι» προχώρησε επιπλέον σε δωρεά 25 χιλιάδων δολαρίων στη μη κερδοσκοπική οργάνωση κατά της φτώχειας «CitySquare», ενώ διέθεσε 10.000 δολάρια στη «Hope Supply Co» για να αγοράσουν πάνες ακράτειας, τόσο για μωρά όσο και για άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μαζί με άλλους πρώην συμπαίκτες του στους Ντάλας Μάβερικς προπλήρωσαν έναν μεγάλο αριθμό γευμάτων και δείπνων σε τοπικά εστιατόρια του Ντάλας για να τραφούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» στις νοσοκομειακές μονάδες της πόλης, αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό που έχει επιφορτιστεί με τη διενέργεια των τεστ για τον κοροναϊό.