Μαζί με τον Ράφα Ναδάλ, ο Πάου Γκασόλ έχει δημιουργήσει μία καμπάνια για την κινητοποίηση των αθλητών λόγω του κοροναϊού, και μάλιστα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την προσπάθεια του κόσμου μέσω των social media.

Ο γνωστός για τις κοινωνικές του ανησυχίες 40χρονος σέντερ, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να σταματήσει και επίσημα την καριέρα του, μίλησε στην Marca για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα.

«Η επικοινωνία και η γνώση είναι καθοριστικές προκειμένου να καταφέρουμε να κερδίσουμε τη μάχη, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πρώτα όμως, πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επισκέψεις μας σε σούπερμαρκετ ή φαρμακεία, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας», υποστήριξε ο Γκασόλ και συνέχισε:

«Είναι βασικό οι νέοι να μένουν στο σπίτι, γιατί μπορούν να οδηγήσουν στην εξάπλωση του ιού, χωρίς να το γνωρίζουν αφού μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα.

Αυτές τις μέρες έχουμε διαβάσει ότι λόγω έλλειψης αναπνευστήρων, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ή να αποφασίσουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Οι περισσότερες χώρες δεν ήταν έτοιμες να πολεμήσουν σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης και η εξάπλωση της πανδημίας.

Χρειάζεται υπομονή, πειθαρχία και παραμονή στο σπίτι. Μαζί θα κερδίσουμε αυτόν τον ιό και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την εμπειρία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από