Με τον κοροναϊό να εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη όλοι οι επιστήμονες έχουν ριχτεί στη μάχη της εξεύρεσης τόσο ενός εμβολίου, όσο και ενός φαρμάκου.

Σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται να συμμετέχουν και ρώσοι επιστήμονες, οι οποίοι μιλούν για μια διαφορετική μέθοδο ανάσχεσης της εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών, πιθανώς συμπεριλαμβανομένου και του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Izvestia» που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik οι επιστήμονες κατασκεύασαν μία συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί παγωμένο πλάσμα του αίματος, προκειμένου να μετατρέψει το συνηθισμένο νερό σε μία νέα μορφή υγρού – που ονομάζεται «Magnaril».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα πρόκειται για υγρό, το οποίο θεωρείται «θανατηφόρο για μικρά βιολογικά αντικείμενα, όπως μύκητες, βακτήρια και ιούς».

Οι ιδιότητες αυτού του υγρού οφείλονται στο κρύο πλάσμα, το οποίο παράγει «ενεργές μορφές οξυγόνου και υποχλωριώδους οξέος».

Το υγρό αυτό, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, δύναται να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό, το οποίο είτε μπορεί να απλωθεί σε διάφορες επιφάνειες, είτε να διαχυθεί στον αέρα

Ενώ όσον αφορά την τιμή του αυτή κυμαίνεται σε 1,30 δολάριο ανά 1.000 λίτρα.

Ωστόσο, αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί αν το «Magnaril» είναι αποτελεσματικό και εναντίον του συγκεκριμένου στελέχους κορονοϊού, το οποίο έχει προκαλέσει την παγκόσμια πανδημία.

Έτσι λοιπόν η εν λόγω έρευνα προστίθεται στις πολυάριθμες έρευνες και δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη, γεμίζοντάς μας ελπίδα ότι η μέρα που θα νικήσουμε τον κοροναϊό δεν απέχει πάρα πολύ!