«Εκστρατεία εθνικής αλληλεγγύης» συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Δευτέρας, στα πλαίσια της καταπολέμησης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως θέλοντας να δώσει πρώτος το παράδειγμα, θα δωρίσει μισθούς επτά μηνών για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Ο τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια διαγγέλματος που έκανε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που για πρώτη φορά έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, είπε πως «ανοίγω την εκστρατεία δωρεών προσφέροντας τον μισθό μου για επτά μήνες».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι υποδομές υγείας της Τουρκίας είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες και ότι η χώρα του έλαβε μέτρα για τον κοροναϊό πολύ νωρίς.

Παρόλα αυτά κάλεσε τους πολίτες να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία παρά μόνο για τα επείγοντα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού» ανέφερε.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ούτε τώρα ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα, παρά το γεγονός ότι πολλοί στη χώρα το ζητούν.

Υπενθυμίζεται πως με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της Τουρκίας, οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα έχουν φτάσει τους 168 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκεται πλέον στα 10.827.