Ο Πρόεδρος Trump επέκτεινε την παύση λειτουργίας χιλιάδων επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 30 Απριλίου, παρατείνοντας τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την ταχέως καλπάζουσα πορεία του κοροναϊού.

Ο κ. Trump αναφέρει ότι το ποσοστό των νέων λοιμώξεων στη χώρα αναμένεται να «κορυφωθεί» σε περίπου δύο εβδομάδες, αλλά πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα είναι «καλά στο δρόμο της ανάκαμψης» μέχρι την 1η Ιουνίου.

Εκτιμήσεις και ανακοινώσεις

Την ίδια ώρα ο κορυφαίος επιδημιολόγος του έθνους Δρ Anthony Fauci λέει ότι ο COVID-19 θα μπορούσε ακόμα να προξενήσει τον θάνατο σε 100.000 ή και 200.000 ζωές στις ΗΠΑ.

Από το πρωί της Δευτέρας, ο αριθμός των θανάτων των ΗΠΑ ήταν 2.489 συνολικά. Περισσότεροι από 143.000 άνθρωποι έχουν δοκιμαστεί και έχουν βγει θετικοί στον ιό – σχεδόν το ένα πέμπτο των περίπου 723.000 περιπτώσεων παγκοσμίως.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας των ΗΠΑ και αλλού, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις ζωτικής σημασίας, όπως ο εξοπλισμός προστασίας και κλίνες ICU.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία εξαπλώνεται «σαν πυρκαγιά μέσω ξηρού χόρτου» σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: cbsnews.com