Στις 11 Μαρτίου και ημέρα Τετάρτη, η Μέγκια εξακολουθούσε να πιστεύει ότι το γηροκομείο στο οποίο δουλεύει ως βοηθός νοσοκόμα εδώ και 15 χρόνια θα γλιτώσει από τον κοροναϊό.

«Νομίζαμε πως είναι τόσο μακριά», δήλωσε η Μέγκια στο Reuters τονίζοντας πως το γηροκομείο όπου εργάζεται βρίσκεται στην κεντρική Ισπανία.

Δυστυχώς η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική,

Mέσα σε μία εβδομάδα όλα άλλαξαν

Την Πέμπτη οι περισσότεροι ηλικιωμένοι είχαν νοσηλευτεί με τον επικίνδυνο ιό.

Μία μέρα αργότερα μια ιατρική ομάδα έφτασε στο γηροκομείο. Η περιγραφή της νοσοκόμας συγκλονίζει.

«Ξεκίνησαν να βάζουν τους πάντες σε χωριστά δωμάτια και να μας λένε. Προστατεύστε τους εαυτού μας. Πρέπει να φοράτε οπωσδήποτε γάντια και μάσκα».

Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, σύμφωνα με τους αρμόδιους 10 από τους 200 περίπου κατοίκους του γηροκομείου είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή, 13 έχουν δοκιμαστεί θετικά στον κοροναϊό και 50 ακόμη πιθανώς έχουν μολυνθεί σε  μια χώρα με τα περισσότερα κρούσματα από τον Covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία.

Πλέον δεν είμαστε γηροκομείο, αλλά νοσοκομείο

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε γηροκομείο, είμαστε νοσοκομείο» δήλωσε η Μεγιά, 49 ετών, η οποία τόνισε πως είναι εξαντλημένη καθώς 7 μέρες δουλεύει σταμάτημα.

Στους 1.700 οι νεκροί

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ισπανία επικαλούμενα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 28.572 περιστατικά από 24.926 της προηγούμενης καταμέτρησης που είχε δημοσιοποιηθεί χθες, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές αναφορές.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα στις εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo» ανέφεραν ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει αποφασίσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά ακόμη 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από