Επανεκκίνηση στις 16 Μαΐου και μέχρι τέσσερα ματς σε δέκα μέρες για κάθε ομάδα είναι το πλάνο της ισπανικής λίγκας προκειμένου να προλάβει το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, που έχει δώσει deadline η UEFA.

Αυτό έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στη «Mundo Deportivo» ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, ο οποίος αποκάλυψε και το πλάνο που έχει η UEFA προκειμένου να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Για να προλάβουν να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις στα τέλη του Ιούνη, θα πρέπει οι ομάδες να δίνουν μέχρι και τέσσερα ματς σε διάστημα δέκα ημερών. Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει, ένα παιχνίδι ανά δύο ημέρες, το οποίο είναι το απαραίτητο χρονικό διάστημα για έναν ποδοσφαιριστή ώστε να μπορέσει να ξεκουραστεί, όπως αναφέρει ο Τεμπάς.

Πρόσθεσε πως αυτά τα τέσσερα παιχνίδια ανά δέκα ημέρες δεν θα αφορούν, βέβαια, μόνο το πρωτάθλημα, αλλά υποχρεώσεις είτε στο Κύπελλο είτε, κυρίως, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα που έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τα παιχνίδια του Champions League (πιθανότατα και του Europa League) θα γίνονται κάθε Σάββατο, ενώ τις ίδιες ημέρες θα διεξάγονται και αγώνες για τα πρωταθλήματα με ομάδες που δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Κάπως έτσι, ομάδες όπως η Ατλέτικο που βρίσκεται στους «8» του Champions League, μετά το σαββατιάτικο ευρωπαϊκό ματς, θα αγωνίζεται ξανά πιθανότατα την Δευτέρα και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά τη 16η Μαΐου, το πλάνο για τα πρωταθλήματα είναι για εκείνη την ημερομηνία, προκειμένου από 1η έως 15 Μαΐου να προλάβουν οι ομάδες να κάνουν μια μίνι προετοιμασία και να επανέλθουν, καθώς όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες θα είναι απροπόνητοι και στη συνέχεια θα τους περιμένει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και κουραστικό πρόγραμμα αγώνων.

Το Champions League και το Europa League αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Μαΐου, με την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου να είναι… αφιερωμένη στους τελικούς των διοργανώσεων. O τελικός του Europa League θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, ενώ αυτός του Champions League στις 28 του ίδιου μήνα.