Στις νέες τακτικές του Προέδρου της Τουρκίας στη σκιά του κοροναϊού, αναφέρθηκε ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το πρώτο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή είναι η εξάπλωση του κοροναϊού, όπως άλλωστε στις περισσότερες χώρες.

Με τη διαφορά ότι επειδή στην Τουρκία είχαν αποκρυβεί στοιχεία για τον ιό τις προηγούμενες εβδομάδες, ξαφνικά έχει ξεσπάσει ένα μεγάλο θέμα με τον κοροναϊό» είπε ο κ. Φίλης.

Και συνέχισε: «Το προηγούμενο διάστημα, οι ασθένειες αποδίδονταν συνήθως σε «γρίπη». Ο αντίκτυπος από το μέγεθος του κοροναϊού θα φανεί στον τουρισμό και την οικονομία της Τουρκίας, που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

Πλέον, ο Ερντογάν δείχνει να αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά για εκείνον σε σχέση με τους Ευρωπαίους, καθώς υπάρχει ομοθυμία στο πώς θα τον αντιμετωπίσουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρει αυτά που έχει ζητήσει από την Ευρώπη, αλλά η μαξιμαλιστική ατζέντα του Ερντογάν δεν θα ικανοποιηθεί στην ολότητά της».