Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι το κόστος του πακέτου κινήτρων για την αμερικανική οικονομία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού είναι πιθανό «να είναι σημαντικό, αλλά όχι τεράστιο.»

Ο Μνούτσιν δήλωσε στην εκπομπή Fox News Sunday, ότι αναμένει πως θα έχει μία καλύτερη ιδέα για το οικονομικό κόστος των μέτρων μέσα στην εβδομάδα.

Ο ίδιος τόνισε πως η λήψη μέτρων εξομάλυνσης της οικονομίας ήταν αναγκαία και ότι η κυβέρνηση επικεντρώνει την προσοχή της στην παροχή βοήθειας προς τις επιχειρήσεις που χρειάζονται οικονομική ρευστότητα.

Συνομιλίες με Πελόζι, για τη στήριξη των αεροπορικών εταιρειών

Ο υπουργός Οικονομικών, σε χθεσινές του δηλώσεις ανάφερε χθες ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Κογκρέσο σχετικά με την παροχή βοήθειας στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες.

Στόχος να αντιμετωπιστούν οι δραστικές οικονομικές συνέπειες που προκαλούνται από την επιβολή των ταξιδιωτικών περιορισμών προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Ο Μνούτσιν δήλωσε στην εκπομπή του ABC News “This Week” ότι συζητάει με τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σχετικά με την ψήφιση μέτρων μέσα στην εβδομάδα ώστε να βοηθηθούν οι αεροπορικές εταιρίες, αλλά και άλλοι κλάδοι που έχουν υποστεί σοβαρές συνέπειες από τους εφαρμοζόμενους περιορισμούς.