Παράδειγμα προς αποφυγή αποτέλεσαν οι Μέισον Μάουντ και Ντέκλαν Ράις, οι οποίοι αγνόησαν πλήρως την κρισιμότητα της έξαρσης του κοροναϊού και έσπασαν την καραντίνα για να παίξουν μπάλα με τους φίλους τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλοι οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι βρίσκονται σε απομόνωση μετά την προσβολή του Χάντσον Οντόι από τον ιό, όμως ο 21χρονος άσος των Λονδρέζων αποφάσισε να κάνει του… κεφαλιού του.

Παρά τις εντολές της ομάδας, ο Μάουντ συναντήθηκε με τον νεαρό άσο της Γουέστ Χαμ, Ντέκλαν Ράις, σε γηπεδάκι «5Χ5» στο Μπαρνέτ, όπου παρέα με τους φίλους τους έπαιξαν αμέριμνοι ποδόσφαιρο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την οργή του αγγλικού Τύπου, με την εφημερίδα «Daily Star» μάλιστα να επιτίθεται στους δυο ποδοσφαιριστές, αποκαλώντας τους «ηλίθιους».

Παράλληλα, τα περισσότερα Μέσα της Βρετανίας έκαναν λόγο για πράξη ανευθυνότητας, ενώ κάλεσαν τους ιθύνοντες της Τσέλσι και της Γούεστ Χαμ να τιμωρήσουν τους δυο 21χρονους για την παντελή έλλειψη συνείδησης που επέδειξαν, αλλά και για το γεγονός πως αποφάσισαν να μην πειθαρχήσουν με τις οδηγίες των αρμόδιων.