Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή κρίση στις σχέσεις της με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Καθημερινά στον Έβρο, αλλά και στα νησιά, εξελίσσεται ένας πόλεμος χωρίς σφαίρες. Τα «πολεμοφόδια» της Τουρκίας είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες με τους οποίους απειλεί και προκαλεί την Ελλάδα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ημέρα που εξελέγη, αντιμετώπισε το μεταναστευτικό με προχειρότητα, παλινωδίες, ερασιτεχνισμό, χωρίς καμία προετοιμασία και σχεδιασμό. Και, κυρίως, χωρίς εθνική στρατηγική.

Ενώ γνώριζαν τον απρόβλεπτο και ύπουλο Ερντογάν, όφειλαν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να τον αντιμετωπίσουν με σκληρή γλώσσα. Δυστυχώς,  του άφησαν περιθώρια ανοχής να προετοιμάζεται και να οργανώνει με μεθοδικότητα τη μαζική εισροή των μεταναστών στον Έβρο και στα νησιά. Αυτοί τους έσπρωξαν, αυτοί τους υποσχέθηκαν, αυτοί τους μετέφεραν για να εισβάλουν μετατρέποντάς τους και μεταμορφώνοντάς τους σε όπλο ενός εκβιασμού. Ο Τούρκος Πρόεδρος λειτουργεί και απειλεί με την ανοχή της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Σε μια παρόμοια κρίση βρέθηκε η χώρα μας το 1976 με το ωκεανογραφικό Χόρα των Τούρκων. Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πραγματικός ηγέτης, θαρραλέος και τολμηρός, αντιμετώπισε την κατάσταση με αποφασιστικότητα. Δημιούργησε συμμαχίες με προσωπικότητες άλλων χωρών διεθνούς κύρους, με αποτέλεσμα να αποτρέψει την επιθετικότητα της Τουρκίας. Και να πει το ιστορικό «βυθίσατε το Χόρα».

Ποιος σήμερα πολιτικός θα είχε την τόλμη να πει κάτι ανάλογο; Ποιος θα είχε το σθένος να σηκώσει ανάστημα στον Ερντογάν; Όπως φάνηκε και στην περίπτωση του ερευνητικού Όρουτς Ρέις, που «το πήρε ο αέρας» και το έφερε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ουδείς! Μια φράση που γελοιοποίησε τη χώρα μας.

Από το 2015 ζούμε μία ανθρώπινη τραγωδία. Και ταυτόχρονα ένα γεωστρατηγικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ανατολή. Και δυστυχώς επιδεινώνεται όλο και περισσότερο η κατάσταση και γίνεται πιο βίαιη και απειλητική. Στην πραγματικότητα είμαστε μόνοι μας, διότι οι Ευρωπαίοι κοιτάζουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Το μόνο που κάνουν είναι να μας χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και να μας στηρίζουν κατά περίπτωση. Και την ίδια ώρα να κλείνουν το μάτι στον Ερντογάν και περισσότερο από όλους η Γερμανία. Είναι δυνατόν ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση να στοιχίζεται πίσω από τον Σουλτάνο;

Η χωρά βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Χρειάζεται εθνική ομοψυχία, επαγρύπνηση και να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Και βέβαια οι πολιτικοί να σηκωθούν από τις καρέκλες και τους καναπέδες να βγουν έξω στην ύπεθρο, στα νησιά και στον Έβρο να ενθαρρύνουν και να ενημερώνουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συμβαίνει. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν είναι αντάξιο των περιστάσεων. Αδυνατεί να ανταποκριθεί με σθένος και πίστη προς την πατρίδα στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου που ψήφισε τα σημερινά κόμματα που είναι στη Βουλή.

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις παρουσιάζονται έτοιμες να υπερασπιστούν και να θωρακίσουν τα σύνορά μας. Οι στρατιώτες μας, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες, χιλιάδες εθελοντές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, την ώρα που τα κόμματα παρακολουθούν τις βίαιες προκλήσεις και παραβιάσεις των Τούρκων, από τα έδρανα της Βουλής. Ουδείς έχει το δικαίωμα να ολιγωρήσει και να ταπεινώσει την ελληνική περηφάνεια. Αποδεικνύεται ότι οι απλοί πολίτες έχουν ενωθεί και έχουν προχωρήσει πιο μπροστά από τους πολιτικούς αφού βλέπουν την πατρίδα να απειλείται και ο στόχος είναι ένας, η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ποτέ στο παρελθόν, εδώ και αιώνες, η Ελλάδα δεν υπέκυψε και δεν ταπεινώθηκε από κανέναν εισβολέα. Πολέμησε με σθένος και ψυχή για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Ν. Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και αναλώνονται σε αλληλοκατηγορίες και κοκορομαχίες στη Βουλή και φυσικά δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα έχει το ανάστημα, το κύρος και την ευελιξία να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο που αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα. Ούτε φυσικά, φαίνεται να υπάρχει σήμερα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, κάποιος ικανός που θα χτίσει συμμαχίες με τους ξένους ηγέτες και θα βάλει φρένο στον παρανοϊκό Ερντογάν.  Είναι λυπηρό η χώρα να βρίσκεται σε μια τόσο μεγάλη κρίση στο μεταναστευτικό, στα εθνικά θέματα και

την ίδια στιγμή μας προκύπτει και η επιδημία του κορωνοϊού με απρόβλεπτες συνέπειες αλλά και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομία, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας. Τέλος είναι θλιβερό να ακούμε αρχηγό κόμματος να διαφημίζει πώς κηραλοιφές και βότανα θεραπεύουν τάχατες τον ιό. Αυτή είναι η κατάντια των πολιτικών που ψήφισε ο Ελληνικός λαός. Ντροπή!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από