Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρίσκεται το θέμα της αισχροκέρδειας που παρατηρείται με αφορμή τον κοροναϊό.

Στο επίκεντρο της κριτικής, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε ενιαία τιμή του τεστ για την ανίχνευση του κοροναϊου σε δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα υγείας.

«Αυξάνονται τα κρούσματα, θα αυξηθούν και οι ανάγκες εξέτασης. Δεν χωρούν εδώ νόμοι «προσφοράς και ζήτησης». Ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα αισχροκέρδειας. Άμεσα να οριστεί ενιαία τιμή του τεστ ανίχνευσης του ιού, προσιτή για τον κόσμο» έγραψε ο κ. Σκουρλέτης στο twitter.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος άφησε αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με το θέμα.

«Την ώρα που πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα αντισηπτικά και τις μάσκες, ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κρίνει ότι δεν είναι σκόπιμο να παρέμβει. Και σαν να μην έφτανε αυτό δηλώνει προκλητικά ότι οι αυξήσεις 200 και 300% είναι δικαιολογημένες λόγω ζήτησης.»

» Κάποιος να του εξηγήσει επιτέλους τη θεσμική του ιδιότητα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η πρόσβαση όλων σε είδη πρώτης ανάγκης αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα αντισηπτικά και τις μάσκες, ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κρίνει…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χτες στο MEGA είχε αναφερθεί σε τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί και είχε υποστηρίξει πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά την αγορά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων αν υπάρξει ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια.

«Όλοι μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι συνεχώς στο δρόμο» είχε τονίσει ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο είχαν προηγηθεί δηλώσεις στον Σκάι όπου είχε αναφέρει πως ο τρόπος που θα παρέμβει το κράτος χρειάζεται προσοχή για να μην αναπτυχθεί μαύρη αγορά και πως οι ως τώρα αυξήσεις (πχ σε αντισηπτικά, μάσκες κλπ) είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.

Αδράνεια βλέπει η Αντιπολίτευση

Αυτές άλλωστε οι δηλώσεις είναι που προκάλεσαν τη μήνι της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας έως και 300% και καταγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για αδράνεια.

Σε ότι αφορά τα άλλα κόμματα, ανάλογη πρόταση με τον Πάνο Σκουρλέτη για ενιαία τιμή στο τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού έχει καταθέσει και το ΜέΡΑ25.

«Να συνταγογραφείται η εξέταση για τον ιό και να υποχρεωθούν άμεσα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να παρέχουν τις εξετάσεις με το κόστος που ορίζει ο ΕΟΠYΥ» υποστηρίζει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μέτρα και κυβερνητικές παρεμβάσεις «για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια» ζήτησε και το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Πολιτικού του Γραφείου αξιώνοντας να παρέχονται δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό τα είδη απολύμανσης και προφύλαξης.