Στην αναβολή ή ματαίωση όλων των διοργανώσεών της, μέχρι τις αρχές Μαΐου, προχώρησε η FINA, λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Μεταξύ των διοργανώσεων που αναβάλλονται είναι και το προ-ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών του Ρότερνταμ (22-29/3), στο οποίο επρόκειτο να λάβει μέρος και η εθνική ανδρών, το οποίο μετατίθεται καταρχήν για το διάστημα 31 Μαϊου-7 Ιουνίου, αν και η ειδική επιτροπή που έχει συστήσει η διεθνής ομοσπονδία θα επανεξετάσει το ζήτημα στις 30 Απριλίου.

Αν τελικά το προ-ολυμπιακό τουρνουά γίνει σε αυτές τις ημερομηνίες, «τινάζεται στον αέρα» το Champions League, αφού το ίδιο διάστημα είναι προγραμματισμένο το final-8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η FINA ανέβαλε επίσης τα προ-ολυμπιακά μίτινγκ καταδύσεων και καλλιτεχνικής κολύμβησης, που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Τόκιο και θα λειτουργούσαν παράλληλα ως test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το World League ανδρών και γυναικών διακόπτεται και μετατίθεται για το φθινόπωρο, ενώ αναβάλλονται ή ματαιώνονται μια σειρά αγώνων της FINA στις καταδύσεις και την καλλιτεχνική κολύμβηση.