Η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να εκθέτει με ντοκουμέντα προς τους ευρωπαίους εταίρους και το ΝΑΤΟ κάθε «εκτός ορίων» τουρκική συμπεριφορά σε θάλασσα, στεριά και αέρα, ενώ στο εσωτερικό, μπροστά στην κατακόρυφη κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία με τις χθεσινές επικίνδυνες ενέργειες σε Εβρο και Αιγαίο και με την ακραία ρητορική, το Μαξίμου ζητεί προσήλωση στη γραμμή ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης.

«Δεν παρασυρόμαστε, είμαστε σε επιφυλακή» αναφέρουν αρμόδιες πηγές μετά και την αύξηση της επιθετικότητας αρχικά στο Αιγαίο, όπου απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο, και έπειτα στον Εβρο, ενώ σχολιάζουν με νόημα ότι «οι τουρκικές θέσεις αρχίζουν να μην έχουν ανταπόκριση ούτε στους κόλπους του ΝΑΤΟ».

Στην Αθήνα, σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ερμηνεύουν τη χθεσινή διπλή πρόκληση αλλά και τη νυχτερινή ένταση με τη ρίψη μολότοφ στις ελληνικές δυνάμεις στον Εβρο ως προετοιμασία από την Αγκυρα για «θερμό επεισόδιο».

-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τις προθέσεις της Άγκυρας μετά τις πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τα χερσαία σύνορα στον Εβρο και τον εμβολισμό του ταχύπλοου του Λιμενικού στην Κω

-Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης και ο σχεδιασμός του Μαξίμου

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη