Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει καλέσει την ΠΑΕ ΑΕΚ την Πέμπτη (12/3, 16:00), για να απολογηθεί για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη.

Όλα τα γεγονότα έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των παρατηρητών της αναμέτρησης. Με βάση όλα αυτά θα κληθεί λοιπόν η «Ένωση». Μαζί με την ΑΕΚ, σε απολογία έχει κληθεί και ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, για όσα έγιναν στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ θα απολογηθεί, με την πιο «βαριά» κατηγορία να αφορά το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα περί «εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο / επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου», τα οποία «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων».

Η «Ένωση» απειλείται με πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Όλα τα παραπάνω αφορούν το περιστατικό με τον γυμναστή του Άρη, αμέσως μετά το γκολ του Όγκνιεν Βράνιες με το οποίο έγινε το 2-1.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κληθεί να απολογηθεί με βάση το άρθρο 12 του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά σε «Ποινές αξιωματούχων ομάδας (χωρίς δικαίωμα να παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο), φιλάθλων και λοιπών προσώπων».

Το άρθρο 12 έχει ποινές όπως «απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο», «απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο» και «απαγόρευση ποδοσφαιρικής δραστηριότητας». Στο άρθρο 12 δεν προβλέπεται χρονικό διάστημα της ποινής.

Ωστόσο, οι ποινές παραπέμπονται στο άρθρο 11 το οποίο κάνει λόγο για «ποινές σε αξιωματούχους αγωνιστικού χώρου». Εδώ προβλέπονται οι εξής ποινές. Πρόστιμο 5.000 έως 40.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ή στα αποδυτήρια για 15 ημέρες έως 6 μήνες.

Αν επιβληθεί ποινή σε αξιωματούχο, η ΠΑΕ με την οποία συνδέεται τιμωρείται επίσης ως συνυπεύθυνη με πρόστιμο έως 90.000 ευρώ.