Παγώνει η πληρωμή τραπεζικών δανείων και φόρων στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε, μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης Rai, η ιταλίδα υφυπουργός Οικονομικών Λάουρα Καστέλι.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωναϊό, θα σταματήσει προσωρινά και η καταβολή της αυτοασφάλισης από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα εγκρίνουμε πολλά και ουσιαστικά μέτρα», τόνισε η Καστέλι εξηγώντας ότι θα στηριχθούν με ταμείο ανεργίας όλες οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή τους.

Σε ό,τι αφορά την βοήθεια των ασθενών, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν την κοινωνία κατ΄οίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας.

Στις καθολικές εκκλησίες της Ιταλίας οι λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Κόκκινη ζώνη» όλη η Ιταλία

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία να βρίσκεται εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση Κόντε βάζει σε καραντίνα όλη τη χώρα και λαμβάνει μέτρα – σοκ.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις και περιορίζονται δραματικά οι μετακινήσεις εντός της χώρας. Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια, σταματά το πρωτάθλημα και μπαίνει φραγμός στη νυχτερινή ζωή.

Επιδρομή στα σουπερμάρκετ

Επιδρομή στα σουπερμάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης έκαναν τη Δευτέρα το βράδυ οι Ιταλοί ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου από σήμερα απαγορεύονται σε όλη την Ιταλία οι μη απαραίτητες μετακινήσεις προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σουπερμάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.